Udruga Lovci na oluje Dubrovnik: Hrvoje Batinić, Boris Bašić, Hrvoje Margaretić, Daniel Pavlinović i Teo Radić

Tehnički postav: Dubravka Tullio i Ana Čučević

Na izložbi su predstavljene fotografije arhetipskog krajolika Dubrovnika u nesvakidašnjem svjetlu i dramatičnoj atmosferi vremenskih (ne)prilika. Članovi Udruge Lovci na oluje Dubrovnik u sebi nose prkos i hrabrost te se suprotstavljaju meteorološkim neprilikama baš kao i njihov Grad koji im je najveća inspiracija.

Udruga Lovci na oluje Dubrovnik osnovana je 2016. godine s ciljem promoviranja meteorologije, meteo fotografije i znanosti općenito. Osnovana je od strane pet zaljubljenika u meteorologiju i lov na oluje (Daniel Pavlinović, Hrvoje Margaretić, Zlatko Barać, Boris Bašić, Teo Radić), koji od 2011. vode Facebook stranicu Storm Chasers Dubrovnik, na kojoj objavljuju fotografije različitih vremenskih nepogoda s dubrovačkog područja, ali i šire. Osim meteo fotografijom, Udruga sudjeluje u projektu Pljusak.com u sklopu kojeg postavlja automatske meteorološke postaje na
dubrovačkom području, kao što su postaje na Petki, u Gružu, Mokošici, Trstenom, Orašcu i u Župi dubrovačkoj. Udruga je i suradnik projekta za detekciju munja, Blitzortung, te partner Europskog laboratorija za opasne oluje (ESSL), kojemu dostavlja vlastite podatke o opasnim meteorološkim pojavama s područja Hrvatske.